
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 | Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler) Ryż paraboliczny, sos jogurtowo-cynamonowy, woda z cytryną |
WTOREK 14.10.2025 | DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ DZIEŃ WOLNY |
ŚRODA 15.10.2025 | Krupnik (seler) Ziemniaki gotowane, kotlet mielony (jaja), mizeria z ogórka zielonego, soczek w kartoniku |
CZWARTEK 16.10.2025 | Zupa Kalafiorowa (seler, śmietana) Makaron z kurczakiem i szpinakiem, jabłko, sok owocowy |
PIĄTEK 17.10.2025 | Zupa szczawiowa z makaronem (seler, śmietana) Kluski śląskie, sos pieczarkowy, ogórek kiszony, kompot |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 | Bułka poznańska, masło, serek almette z łososiem, papryka czerwona, napar z rumianku | Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler) Ryż paraboliczny, sos jogurtowo-cynamonowy, woda z cytryną | Chleb ziarnisty, masło, humus z suszonymi pomidorami, ogórek zielony, herbata czarna |
WTOREK 14.10.2025 | Angielka, masło, jajko na twardo, pomidor, herbata czarna | Zacierki na rosole (seler) Kasza gryczana, gulasz wieprzowy, warzywa na parze, herbata owocowa | Budyń (mleko), biszkopty |
ŚRODA 15.10.2025 | Chałka, masło, dżem, kawa zbożowa (mleko) | Krupnik (seler) Ziemniaki gotowane, kotlet mielony (jaja), mizeria z ogórka zielonego, soczek w kartoniku | Chleb pszenny, masło, pasztet pieczony, rzodkiewka, napar z pokrzywy |
CZWARTEK 16.10.2025 | Chleb wieloziarnisty, masło, sałata, wędlina, ogórek zielony, napar z szałwii | Zupa Kalafiorowa (seler, śmietana) Makaron z kurczakiem i szpinakiem, jabłko, sok owocowy | Chleb ziarnisty, masło, paprykarz warzywny, pomidor malinowy, herbata czarna |
PIĄTEK 17.10.2025 | Angielka, masło, płatki kukurydziane, (mleko) | Zupa szczawiowa z makaronem (seler, śmietana) Kluski śląskie, sos pieczarkowy, ogórek kiszony, kompot | Ciasto drożdżowe, śliwki, woda niegazowana |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025 | Zupa ogórkowa (seler, mąka) Kluski leniwe, woda z cytryną |
WTOREK 07.10.2025 | Zupa pomidorowa z zacierkami (seler, śmietana) Ryż paraboliczny, filet z indyka po chińsku, herbata owocowa |
ŚRODA 08.10.2025 | Ryżówka (seler) Ziemniaki gotowane, paluszki rybne, surówka z pekińskiej kapusty i papryki czerwonej, soczek w kartoniku |
CZWARTEK 09.10.2025 | Zupa Brokułowa (seler) Makaron z sosem mięsno-warzywnym, sok owocowy |
PIĄTEK 10.10.2025 | Zupa z czerwonej soczewicy (seler) Pierogi z mięsem, kompot |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025 | Chleb, masło, serek Bieluch, pomidor, herbata czarna | Zupa ogórkowa (seler, mąka) Kluski leniwe, woda z cytryną | Angielka, masło, humus z pomidorami, ogórek zielony, napar z rumianku |
WTOREK 07.10.2025 | Chleb wieloziarnisty, masło, wędlina, rzodkiewka, kawa zbożowa | Zupa pomidorowa z zacierkami (seler, śmietana) Ryż paraboliczny, filet z indyka po chińsku, herbata owocowa | Kisiel, ciastka zbożowe |
ŚRODA 08.10.2025 | Rogal, masło, miód, mleko | Ryżówka (seler) Ziemniaki gotowane, paluszki rybne, surówka z pekińskiej kapusty i papryki czerwonej, soczek w kartoniku | Bułka poznańska, masło, wędlina, pomidor malinowy, napar z mięty |
CZWARTEK 09.10.2025 | Angielka, masło, ser żółty, papryka czerwona, napar z rumianku | Zupa Brokułowa (seler) Makaron z sosem mięsno-warzywnym, sok owocowy | Jogurt naturalny, granola |
PIĄTEK 10.10.2025 | Bułka poznańska, masło, pasta z tuńczyka, ogórek zielony, napar z szałwii | Zupa z czerwonej soczewicy (seler) Pierogi z mięsem, kompot | Baton Flips, soczek w kartoniku |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025 | Barszcz biały z ziemniakami (seler, śmietana) Naleśniki ze serem, woda z cytryną |
WTOREK 30.09.2025 | Kapuśniak z włoskiej kapusty (seler) Makaron spaghetti z sosem bolognese , banan, sok owocowy |
ŚRODA 01.10.2025 | Manna na rosole (seler) Ziemniaki gotowane, podudzie z kurczaka, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem, soczek w kartoniku |
CZWARTEK 02.10.2025 | Pieczarkowa z zacierkami (seler, mąka) Ryż paraboliczny, filet pieczony z kurczaka, surówka z kapusty białej z ogórkiem zielonym, herbata owocowa |
PIĄTEK 03.10.2025 | Zupa koperkowa (seler, śmietana) Kopytka, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, kompot |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
| ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025
| Bułka poznańska, masło, ser żółty, ogórek zielony, kawa inka | Barszcz biały z ziemniakami (seler, śmietana) Naleśniki ze serem, woda z cytryną | Chleb ziarnisty z pasztetem pieczonym, kiełki, napar z rumianku |
WTOREK 30.09.2025 | Chleb pszenny z pastą jajeczna, pomidor malinowy, herbata czarna | Kapuśniak z włoskiej kapusty (seler) Makaron spaghetti z sosem bolognese , banan, sok owocowy | Budyń z sokiem malinowym, herbatniki |
ŚRODA 01.10.2025 | Bułka poznańska, masło, wędlina, papryka czerwona, kakao | Manna na rosole (seler) Ziemniaki gotowane, podudzie z kurczaka, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem, soczek w kartoniku | Chleb, masło, paprykarz z kaszą jaglaną, ogórek konserwowy, napar z mięty |
CZWARTEK 02.10.2025 | Chleb wieloziarnisty z twarożkiem i rzodkiewką, ogórek zielony, herbata czarna | Pieczarkowa z zacierkami (seler, mąka) Ryż paraboliczny, filet pieczony z kurczaka, surówka z kapusty białej z ogórkiem zielonym, herbata owocowa | Jogurt naturalny z bananem, wafle ryżowe |
PIĄTEK 03.10.2025 | Płatki kukurydziane, mleko, angielka, masło | Zupa koperkowa (seler, śmietana) Kopytka, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, kompot | Pieczywo chrupkie, humus, rzodkiewka, napar z rumianku |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.