
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 | Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler) Pierogi z serem, herbata owocowa |
WTOREK 11.03.2025 | Krupnik (seler, mąka) Kurczak po chińsku, ryż, sok owocowy |
ŚRODA 12.03.2025 | Zacierki na rosole (seler) Pałeczki z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka warzywna, sok owocowy |
CZWARTEK 13.03.2025 | Zupa brokułowa (seler) Gulasz wołowy, kopytka, marchewka mini, kompot |
PIĄTEK 14.03.2025 | Zupa pomidorowa z makaronem (seler, śmietana) Mięso mielone z pieczarkami, kasza gryczana, ogórek kiszony, herbata owocowa |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 | Bułka kajzerka, masło, ser żółty, rzodkiewka, napar z mięty | Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler) Pierogi z serem, herbata owocowa | Bułka z ziarnem, masło, pasztet, papryka, herbata czarna |
WTOREK 11.03.2025 | Chleb pszenny, masło, jajko na twardo, szczypiorek, herbata czarna bez cukru | Krupnik (seler, mąka) Kurczak po chińsku, ryż, sok owocowy | Budyń (mleko), groszek ptysiowy |
ŚRODA 12.03.2025 | Bułka z przedziałkiem, masło, sałata, polędwica sopocka, napar z rumianku | Zacierki na rosole (seler) Pałeczki z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka warzywna, sok owocowy | Bułka grahamka, masło, paprykarz wegański z kaszą jaglaną, napar z pokrzywy |
CZWARTEK 13.03.2025 | Chleb żytni, masło, serek almette, kiełki, kakao (mleko) | Zupa brokułowa (seler) Gulasz wołowy, kopytka, marchewka mini, kompot | Jabłko, ciastko owsiane, woda |
PIĄTEK 14.03.2025 | Angielka, masło, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, napar z szałwii | Zupa pomidorowa z makaronem (seler, śmietana) Mięso mielone z pieczarkami, kasza gryczana, ogórek kiszony, herbata owocowa | Pieczywo chrupkie, pasztet sojowy z pomidorami, herbata czarna |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 | Zupa ziemniaczana (seler, mąka) Ryż paraboliczny, sos jogurtowo-cynamonowy, baton crunchy, herbata owocowa |
WTOREK 04.03.2025 | Zupa z zielonej fasolki (seler) Gulasz wieprzowy, makaron, buraczki, kompot |
ŚRODA 05.03.2025 | Manna na rosole (seler) Filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną |
CZWARTEK 06.03.2025 | Ryżówka (seler) Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw, soczek w kartoniku |
PIĄTEK 07.03.2025 | Barszcz czerwony zabielany (seler, śmietana) Pierożki z mięsem, mandarynka, sok owocowy |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 | Płatki kukurydziane, mleko, bułka kajzerka, masło | Zupa ziemniaczana (seler, mąka) Ryż paraboliczny, sos jogurtowo-cynamonowy, baton crunchy, herbata owocowa | Bułka z przedziałkiem, masło, pasztet, ogórek kiszony, napar z pokrzywy |
WTOREK 04.03.2025 | Jajecznica ze szczypiorkiem, chleb pszenny, masło, herbata czarna | Zupa z zielonej fasolki (seler) Gulasz wieprzowy, makaron, buraczki, kompot | Angielka, masło, polędwica drobiowa, ogórek zielony, napar z szałwii |
ŚRODA 05.03.2025 | Bułka grahamka, masło, twaróg z rzodkiewką, kakao (mleko) | Manna na rosole (seler) Filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną | Kisiel, mieszanka owoców suszonych |
CZWARTEK 06.03.2025 | Chleb pszenny, masło, szynkowa, sałata, napar z rumianku | Ryżówka (seler) Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw, soczek w kartoniku | Jogurt naturalny, granola |
PIĄTEK 07.03.2025 | Bułka grahamka, masło, pasta ze słonecznika, kiełki, napar z mięty | Barszcz czerwony zabielany (seler, śmietana) Pierożki z mięsem, mandarynka, sok owocowy | Ciastko owsiane, jabłko, woda z cytryną |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 24.02.2025 | Bułka grahamka, masło, pasztet, ogórek konserwowy, herbata czarna | Zupa krem z brokułów (seler, śmietana) makaron z serem, mus owocowy, sok | Bułka z przedziałkiem, masło, hummus, papryka, napar z pokrzywy |
WTOREK 25.02.2025 | Angielka, masło, serek śmietankowy, kiełki, napar z rumianku | Zupa szczawiowa z makaronem (seler) Łosoś, ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem, woda z cytryną | Rogal, masło, dżem, herbata czarna |
ŚRODA 26.02.2025 | Chleb pszenny, masło, ser żółty, pomidor, kakao (mleko) | Zupa kalafiorowa (seler) Schab po meksykańsku, makaron, kompot | Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane |
CZWARTEK 27.02.2025 | Angielka, masło, jajko na twardo, szczypiorek, napar z szałwii | Zupa z czerwonej soczewicy (seler) Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty, soczek w kartoniku | Pączki, mus owocowy |
PIĄTEK 28.02.2025 | Bułka poznańska, masło, pasta z tuńczyka i jajka, rzodkiewka, napar z mięty | Barszcz ukraiński (seler, śmietana) Kluski leniwe, ciastko owsiane, kompot | Chleb tostowy, ser żółty, sos pomidorowy, napar z szałwii |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025 | Zupa ogórkowa (seler, mąka) pampuchy z sosem jagodowym, herbata owocowa |
WTOREK 18.02.2025 | Zacierki na rosole (seler) Filet z kurczaka w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy |
ŚRODA 19.02.2025 | Obiad w Pasiece w Lipce |
CZWARTEK 20.02.2025 | Krupnik (seler, mąka) Gołąbki, ziemniaki, banan, kompot |
PIĄTEK 21.02.2025 | Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą (śmietana) |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025 | Bułka grahamka, masło, sałata, ser żółty, papryka, herbata czarna | Zupa ogórkowa (seler, mąka) pampuchy z sosem jagodowym, herbata owocowa | Chleb, masło, hummus z suszonymi pomidorami, rzodkiewka, napar z szałwii |
WTOREK 18.02.2025 | Jajecznica ze szczypiorkiem, angielka, masło, napar z rumianku | Zacierki na rosole (seler) Filet z kurczaka w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy | Kisiel, chrupki kukurydziane |
ŚRODA 19.02.2025 | Bułka poznańska, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao (mleko) | Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka) Gulasz, kasza jęczmienna, surówka z kapusty czerwonej, woda z cytryną | Chałka, masło, miód, herbata czarna |
CZWARTEK 20.02.2025 | Płatki kukurydziane, mleko, angielka, masło | Krupnik (seler, mąka) Gołąbki, ziemniaki, banan, kompot | Chleb, masło, pasta ze słonecznika, napar z mięty |
PIĄTEK 21.02.2025 | Bułka kajzerka, masło, twaróg chudy, pomidor, napar z pokrzywy | Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo (śmietana) Pierogi z mięsem, soczek w kartoniku | Ciastko owsiane, jabłko, woda z cytryną |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 | Zupa ziemniaczana (seler, mąka) Naleśniki z serem, herbata owocowa, jabłko |
WTOREK 11.02.2025 | Zupa jarzynowa (seler, mąka) Pałeczki z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem, sok owocowy |
ŚRODA 12.02.2025 | Zupa brokułowa (seler) Kurczak w sosie curry, ryż, surówka z marchewki, woda z cytryną |
CZWARTEK 13.02.2025 | Zupa pieczarkowa z zacierkami (seler, mąka) Gulasz wołowy, kluski śląskie, ogórek kiszony, kompot |
PIĄTEK 14.02.2025 | Ryżówka (seler) Spaghetti z sosem bolognese, soczek w kartoniku |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 | Bułka kajzerka, masło, pasta z tuńczyka, szczypiorek, herbata | Zupa ziemniaczana (seler, mąka) Naleśniki z serem, herbata owocowa, jabłko | Bułka z ziarnem, masło, ser żółty, pomidor, napar z szałwii |
WTOREK 11.02.2025 | Chleb wieloziarnisty, masło, sałata, szynka szlachecka, ogórek zielony, napar z mięty | Zupa jarzynowa (seler, mąka) Pałeczki z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem, sok owocowy | Angielka, masło, dżem, herbata |
ŚRODA 12.02.2025 | Bułka poznańska, masło, pasztet, ogórek konserwowy, herbata | Zupa brokułowa (seler) Kurczak w sosie curry, ryż, surówka z marchewki, woda z cytryną | Bułka grahamka, masło, serek almette, papryka, napar z rumianku |
CZWARTEK 13.02.2025 | Chleb, masło, hummus, rzodkiewka, kakao | Zupa pieczarkowa z zacierkami (seler, mąka) Gulasz wołowy, kluski śląskie, ogórek kiszony, kompot | Chleb razowy, masło, pasta z pomidorów i twarogiem, kiełki, napar z szałwii |
PIĄTEK 14.02.2025 | Bułka kajzerka, masło, ser mozzarella, pomidor, herbata | Ryżówka (seler) Spaghetti z sosem bolognese, soczek w kartoniku | Ciasto drożdżowe, mandarynka, woda z cytryną |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 | Kapuśniak z włoskiej kapusty (seler) Makaron z serem, sok owocowy, batonik owsiany |
WTOREK 04.02.2025 | Rosół z makaronem (seler) Zraz ze schabu w sosie, kasza gryczana, buraczki, herbata owocowa |
ŚRODA 05.02.2025 | Zupa kalafiorowa (seler) Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, woda z cytryną i pomarańczą |
CZWARTEK 06.02.2025 | Krupnik (seler, mąka) Sos mięsny z warzywami (strogonow)(pieczarki), makaron pełnoziarnisty, kompot |
PIĄTEK 07.02.2025 | Barszcz czerwony zabielany (seler, śmietana) Pierogi z mięsem, soczek w kartoniku, ciastko |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 | Bułka z przedziałkiem, masło, serek z łososiem, rzodkiewka, kakao | Kapuśniak z włoskiej kapusty (seler) Makaron z serem, sok owocowy, batonik owsiany | Bułka kajzerka, masło, hummus z suszonymi pomidorami, herbata czarna bez cukru |
WTOREK 04.02.2025 | Chleb, masło, filet pieczony z indyka, pomidor, napar z rumianku | Rosół z makaronem (seler) Zraz ze schabu w sosie, kasza gryczana, buraczki, herbata owocowa | Angielka, masło, twaróg chudy, kiełki, napar z pokrzywy |
ŚRODA 05.02.2025 | Bułka poznańska, masło, jajko na twardo, szczypiorek, szałwia | Zupa kalafiorowa (seler) Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, woda z cytryną i pomarańczą | Kisiel, żurawina suszona |
CZWARTEK 06.02.2025 | Chleb wieloziarnisty, masło, polędwica drobiowa, ogórek zielony, napar z mięty | Krupnik (seler, mąka) Sos mięsny z warzywami (strogonow)(pieczarki), makaron pełnoziarnisty, kompot | Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane |
PIĄTEK 07.02.2025 | Bułka grahamka, masło, płatki kukurydziane, mleko | Barszcz czerwony zabielany (seler, śmietana) Pierogi z mięsem, soczek w kartoniku, ciastko | Chałka, masło, dżem, napar z rumianku |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025 | Zupa ogórkowa (seler, mąka) Pampuchy z sosem truskawkowym (jogurt), sok owocowy, batonik musli |
WTOREK 28.01.2025 | Zupa fasolowa (seler, mąka) Pulpet w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem, kompot |
ŚRODA 29.01.2025 | Zacierki na rosole (seler, mąka) Łosoś, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną |
CZWARTEK 30.01.2025 | Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka) Indyk po meksykańsku, makaron, sok owocowy |
PIĄTEK 31.01.2025 | Zupa gulaszowa (seler, mąka) Kluski leniwe, kompot, mandarynka |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025 | Bułka z przedziałkiem, masło, ser żółty, pomidor, szałwia | Zupa ogórkowa (seler, mąka) Pampuchy z sosem truskawkowym (jogurt), sok owocowy, batonik musli | Bułka poznańska, masło, pasztet, papryka, herbata czarna |
WTOREK 28.01.2025 | Chleb pszenny, masło, polędwica drobiowa, sałata, pokrzywa | Zupa fasolowa (seler, mąka) Pulpet w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem, kompot | Chleb wieloziarnisty, masło, serek śmietankowy, roszponka, herbata czarna |
ŚRODA 29.01.2025 | Bułka grahamka, masło, jajecznica, szczypiorek, mięta | Zacierki na rosole (seler, mąka) Łosoś, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną | Rogal, masło, miód, szałwia |
CZWARTEK 30.01.2025 | Angielka, masło, szynka konserwowa, rzodkiewka, kakao (mleko) | Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka) Indyk po meksykańsku, makaron, sok owocowy | Bułka wieloziarnista, masło, pasta ze słonecznika, kiełki, rumianek |
PIĄTEK 31.01.2025 | Bułka kajzerka, masło, pasta z tuńczyka (jaja), ogórek zielony, herbata czarna | Zupa gulaszowa (seler, mąka) Kluski leniwe, kompot, mandarynka | Jogurt naturalny, granola |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 | Barszcz biały z kiełbasą (śmietana) Pierogi ruskie, herbata owocowa, batonik |
WTOREK 21.01.2025 | Zupa koperkowa (seler) Pulpet w sosie pomidorowym, kasza bulgur, surówka warzywna, woda z cytryną |
ŚRODA 22.01.2025 | Manna na rosole (seler) Filet z kurczaka pieczony, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot |
CZWARTEK 23.01.2025 | Ryżówka (seler) Gulasz wołowy, kopytka, surówka z kiszonych ogórków, sok owocowy |
PIĄTEK 24.01.2025 | Zupa szczawiowa z makaronem (seler, śmietana) Kurczak po chińsku, banan, sok owocowy |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 | Bułka wieloziarnista, masło, twaróg chudy, rzodkiewka, kakao (mleko) | Barszcz biały z kiełbasą (śmietana) Pierogi ruskie, herbata owocowa, batonik | Kisiel, herbatniki |
WTOREK 21.01.2025 | Chleb pszenny, masło, jajko na twardo, szczypiorek, herbata czarna | Zupa koperkowa (seler) Pulpet w sosie pomidorowym, kasza bulgur, surówka warzywna, woda z cytryną | Chleb wieloziarnisty, masło, polędwica drobiowa, sałata, rumianek |
ŚRODA 22.01.2025 | Bułka grahamka, masło, powidła śliwkowe, mleko | Manna na rosole (seler) Filet z kurczaka pieczony, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot | Bułka poznańska, masło, pasztet, pomidor, napar z mięty |
CZWARTEK 23.01.2025 | Angielka, masło, filet pieczony z indyka, ogórek zielony, szałwia | Ryżówka (seler) Gulasz wołowy, kopytka, surówka z kiszonych ogórków, sok owocowy | Budyń (mleko), mix bakalii |
PIĄTEK 24.01.2025 | Bułka kajzerka, masło, płatki kukurydziane, mleko | Zupa szczawiowa z makaronem (seler, śmietana) Kurczak po chińsku, banan, sok owocowy | Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 13.01.2025 | Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler, mąka) Pierogi z serem, herbata owocowa, mus |
WTOREK 14.01.2025 | Krupnik (seler, mąka) Kurczak w sosie curry, ryż, surówka z marchewki, sok owocowy |
ŚRODA 15.01.2025 | Zupa brokułowa (seler, mąka) Spaghetti (makaron), sok owocowy |
CZWARTEK 16.01.2025 | Zacierki na rosole (seler, mąka) Podudzie z kurczaka pieczone, ziemniaki, fasolka szparagowa na parze, kompot |
PIĄTEK 17.01.2025 | Zupa jarzynowa (seler, mąka) Kluski śląskie, sos pieczarkowy, surówka kiszonej kapusty, herbata owocowa |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 13.01.2025 | Bułka grahamka, masło, hummus z suszonymi pomidorami, napar z rumianku | Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler, mąka) Pierogi z serem, herbata owocowa, mus | Bułka poznańska, masło, ser mozzarella, rukola, herbata owocowa |
WTOREK 14.01.2025 | Chleb pszenny, masło, szynka konserwowa, ogórek zielony, napar z pokrzywy | Krupnik (seler, mąka) Kurczak w sosie curry, ryż, surówka z marchewki, sok owocowy | Jogurt naturalny, granola |
ŚRODA 15.01.2025 | Bułka z przedziałkiem, masło, serek almette, rzodkiewka, napar z mięty | Zupa brokułowa (seler, mąka) Spaghetti (makaron), sok owocowy | Rogal, masło, miód, herbata bez cukru |
CZWARTEK 16.01.2025 | Angielka, masło, jajecznica (jaja), szczypiorek, herbata czarna | Zacierki na rosole (seler, mąka) Podudzie z kurczaka pieczone, ziemniaki, fasolka szparagowa na parze, kompot | Chleb pszenny, masło, polędwica sopocka, pomidor, napar z szałwii |
PIĄTEK 17.01.2025 | Chałka, masło, ser żółty, kakao (mleko) | Zupa jarzynowa (seler, mąka) Kluski śląskie, sos pieczarkowy, surówka kiszonej kapusty, herbata owocowa | Bułka wieloziarnista, masło, pasta ze słonecznika, kiełki, herbata czarna |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Data | Obiad |
PONIEDZIAŁEK 06.01.2025 | Święto Trzech Króli |
WTOREK 07.01.2025 | Zupa ziemniaczana (seler, mąka) Ryż z cynamonem (jogurt), woda z cytryną, batonik owsiany |
ŚRODA 08.01.2025 | Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka) Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, herbata owocowa |
CZWARTEK 09.01.2025 | Ryżówka (seler, mąka) Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, kompot |
PIĄTEK 10.01.2025 | Barszcz czerwony zabielany (seler, mąka) Pierożki z mięsem, sok owocowy, jabłko |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK 06.01.2025 | Święto Trzech Króli | ||
WTOREK 07.01.2025 | Bułka kajzerka, masło, ser żółty, ogórek zielony, kakao (mleko) | Zupa ziemniaczana (seler, mąka) Ryż z cynamonem (jogurt), woda z cytryną, batonik owsiany | Chleb pszenny, masło,pasztet, papryka, napar z mięty |
ŚRODA 08.01.2025 | Chleb żytni, masło, sałata, polędwica sopocka, rzodkiewka, napar z rumianku | Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka) Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, herbata owocowa | Kisiel, biszkopty, jabłko |
CZWARTEK 09.01.2025 | Bułka z przedziałkiem, masło, dżem, mleko | Ryżówka (seler, mąka) Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, kompot | Chleb wiloziarnisty, masło,polędwica drobiowa, kiełki, napar z szałwii |
PIĄTEK 10.01.2025 | Bułka wiloziarnista, masło, pasta z tuńczyka, pomidor, herbata | Barszcz czerwony zabielany (seler, mąka) Pierożki z mięsem, sok owocowy, jabłko | Ciasto drożdżowe, herbata |
Istnieje możliwość zmiany jadłospisu z przyczyn od nas niezależnych.
Alergeny podane wytłuszczonym drukiem.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.